Bara i Sverige

Debatt Artikeln publicerades

I augusti kom cirka 1 000 asylsökande syrier till Sverige., som är det land som tar emot flest syrier i hela EU. Och det är bara början.

Så fort flyktingsmugglarvägarna är upparbetade väntar en våg av flyktingar från Syrien. Som väl omgående beviljas asyl, och därmed tillåts ta hit resten av familjen.

Utöver syrier är det ett ständigt inflöde av flyktingar – från Somalia, Irak, Iran, Afghanistan och många andra länder. Och icke att förglömma den stora anhöriginvandringen, år efter år.

Och alla, vid beviljad asyl, får tillgång till bidragssystemen och den sociala välfärden.

Kravlöshet och snällism råder. Ingenstans erbjuds flyktingar så generösa villkor som här i Sverige. Detta allt medan övriga länder i EU gör frenetiska försök att täppa till sina gränser. Exempelvis Grekland, som nu sänder 1 800 poliser till gränsen mot Turkiet, och placerar ut flytande barriärer i gränsfloden. Och massutvisar illegala flyktingar. En talesman för makthavarna säger: ”Det är en nödvändighet för nationens överlevnad”.

Här i Sverige verkar det vara tvärtom. Kommer dessa (gammel)politiker aldrig att ge sig? Är de fast beslutna att genom sin vettlösa flyktingpolitik helt fördärva Sverige?