Bättre villkor för LO-medlemmar

Arbetsmarknad Artikeln publicerades
STOCKHOLM 061107 - LO:s emblem på LO-huset vid Norra Bantorget.Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX / Kod: 96
Foto: HASSE HOLMBERG
STOCKHOLM 061107 - LO:s emblem på LO-huset vid Norra Bantorget.Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX / Kod: 96

Inför kollektivavtalets dag den 17 mars vill Socialdemokraternas fackliga utskott i Kristianstad påminna om vad LO står för.

LO står för att våra gemensamma skattepengar kan användas och satsas mer på jämlik jämställdhet samt reformer som driver samhället framåt .

Fasta anställningar på heltid. Även då på kvinnodominerade arbetsplatser.

Trygghet vid arbetslöshet måste stärkas.

Stora arbetsmiljösatsningar måste göras. Det ska alltid vara så att du ska komma hem vid arbetsdagens slut.

Satsningar och investeringar som har en förebyggande hållning särskilt i vård, skola och omsorg.

Rätt till barnomsorg när föräldrar jobbar även till de föräldrar med obekväma arbetstider. Detta är en stor fråga för många familjer. Alla har inte ett nätverk där man bor som kan hjälpa till med barnen.

Pengar kan omfördelas till en aktiv arbetsmarknadspolitik. Vi behöver många fler möjligheter till arbetsmarknadsutbildningar och arbetsmarknads åtgärder. Utbildning för hela arbetslivet.

Frågor som är viktiga för LO:s medlemmar. LO:s medlemmar är inte vinnare med den politiken som ger stora skattesänkningar för höginkomsttagare. Medan de med lägre lön får betala.

När låginkomsttagare och föräldrar får tacka nej till jobb då de inte finns barnomsorg på obekväma arbetstider.

Mer pengar skulle även kunna satsas på arbetsmiljön och att man ställer krav på företag att det satsas mer på arbetsmiljön så att vi får ner antal dödsolyckor på arbetsplatser.

Att fler kommuner inför rätt till heltid så man kan försörja sig på sin lön. En viktig jämlik och jämställd fråga för oss LO-medlemmar.

Catarina Palmblad

Katarina Honoré

Martin Hallingström Skoglund

Patric Nelson

Helen Persson

Fackliga utskottet

Socialdemokraterna i Kristianstad

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.