Besparingar utan orsak

Debatt Artikeln publicerades

Nu har Hässleholmarna utsett representanter att ta hand om Hässleholms framtid vilka nu lagt förslag att försämra våra livsvillkor. De hänvisar till bristande resurser?

Vill bara i all enkelhet påpeka följande: De 30 sista åren har landets BNP ökat mer än tre gånger Från, 1988, 1200 miljarder till 4400 miljarder 2017. I Hässleholm däremot, har utvecklingen gått åt rakt motsatt håll. I mitten på 50-talet fanns till exempel 35 möbelfabriker i Bjärnum.

Enligt Ekonomifakta så är företagsklimatet i dag mycket lågt, liksom andelen högutbildade och förvärvsfrekvensen, jämfört med övriga landet. Arbetslösheten är däremot högre liksom kommunens kostnader, statsbidrag och andelen bidragsförsörjda.

Vad är orsaken till denna negativa utveckling? Man ställer sig frågan till de politiskt ansvariga. Vad styr deras beslut? Svar ekonomin. Ser man till fakta, då kan konstateras att landet i stort styrs av räknenissar. Hur kan det komma sig? Vad har vårt resultat av att vart fjärde år lägga en lapp i en låda, för att några ska ta ansvar för landet, lett till?

Ernst Billgren, kändiskonstnär, kåserade i radion för några månaders sedan. " Den uråldriga representativa demokratiska organiseringen av politiken har tjänat ut sitt syfte." Billgren tar upp det klassiska exemplet med ärtburken med 100 ärter i. 100 personer får gissa antalet i burken. som regel, ingen gissar exakt rätt. Men om man tar antalet gissningar, delar med 100, då blir talet 100! Fantastiskt! Vilket bevisar följande: Ju fler som deltar i samhällsbygget, ju bättre blir det!

Bo Samuelsson

Medlem i Kommunistiska partiet

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.