Bussen ingen möjlighet för många

Kollektivtrafik Artikeln publicerades

“Österängsslingan” (Linje 22) har för få passagerare enligt Skånetrafiken. Det är inte så konstigt eftersom bussen går sällan och har lång restid. Oftast står det flera bussar i vänteläge vid Österängsgymnasiet.

Låt istället samtliga bussarna gå runt ”Österängsslingan”, där två eller tre av sex hållplatser utan större olägenheter kan tas bort.

Den nuvarande turlistan utestänger många hushåll från östra delen av Österängsområdet från kollektivtrafik med acceptabla restider. Man väljer istället bilen som går mycket snabbare.

Mats Ericsson

Kristianstad

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.