Centern agerar tvärt emot vad de säger

Debatt Artikeln publicerades
Väg 19 mellan Everöd och Degeberga är olycksdrabbad.
Väg 19 mellan Everöd och Degeberga är olycksdrabbad.

Avståndet mellan ord och handling blir allt större hos lokala centerpartister.

Annette Linander och Birte Sandberg, båda (C), skriver på Debatt 12 augusti. ”Att jobba för mindre klimatpåverkan behöver göras på många nivåer, där bär vi alla ansvar.”

Centerpartister i Kristianstad kommun och Region Skåne överklagade hastighetsbegränsningen på väg 19. Regeringen gick med på Centerns begäran och hastigheten blev åter 90 kilometer i timmen efter att under ett år varit 80 kilometer i timmen. Ökad hastighet ger ökade utsläpp, som belastar miljön.

Kristianstadsbladet skriver den 8 augusti att väg 19 mellan Everöd och Degeberga är den mest viltolycksdrabbade vägen i Skåne. Högre hastighet ger fler trafikolyckor, med allvarligare skador.

De båda centerpartisterna, skriver vidare om vikten att välja tåg och buss vid resor.

I vintras lanserade Centern i Kristianstad gratis bilparkering lördagar för att vi skulle välja bilen istället för buss och tåg vid besök i staden. Centerpartiet i regionen och Kristianstads kommun röstar för frikostigt stöd till flygplatsen i Everöd, för att folk ska välja flyg istället för tåg vid resa till Stockholm.

Åke Nyholm

Everöd

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.