Centrumhandelns problem är Galleria Boulevard

Debatt Artikeln publicerades

Läste häromdagen Carl Ekbergs insändare om cityhandeln i Kristianstads centrum.

Jag kan hålla med Carl om vissa saker i hans inlägg och har full förståelse för hans oro, av naturen är man sig själv närmast. Dock känns det som att Carl druckit ur bitterhetens kalk och det leder inte till en bättre framtid för honom och andra som följer hans inställning.

C4 Shopping i Hammar har ju inte ens öppnat och kan ju inte vara orsak till nedgång och problem i centrum som Carl beskriver. Vad som sker i framtiden när C4 öppnat vet vi ännu ingenting om, men i en förhoppningsfull tanke kan ju handelsområde Kristianstad bli en magnet som även gynnar city i staden, jag hoppas verkligen att det blir så!

Sedan är ju faktum att i en debatt måste man lyfta fram realiteter och en av dem är att alla butiker i centrum går inte på knäna. Ett exempel på detta är att en butik på en hörna vid Lilla Torg, 150 meter från Carls butik, stadigt ökat sin omsättning med god lönsamhet och blev nyligen utsedda till Sveriges Modebutik. Enligt mig beror detta på framåtanda och marknadsorientering, inte engagemang i framtida problem och bitterhet.

Carl kommer från en framgångsrik köpmannafamilj som fjärde generation, vilket han själv undertecknar med. Jag vill ge Carl ett tips, gör som som farfar Lars och gammelfarfar Carl skulle gjort, se möjligheter och inte problem!

Att ni varit medlemmar i en butikskedja som för ett antal år sedan var oerhört framgångsrika och helt dominerande på ung handel i Sverige, med fantastisk omsättning och lönsamhet, helt krackelerat och medföljande nedläggningar över hela landet är ju inte ert fel. Men det är inte heller kommunens eller konkurrerande entreprenörers framtidstro som orsakat detta.

Enligt mig är problemet i Kristianstad inte omkringliggande köpområden, det är helt klart Galleria Boulevard som blev för mycket för centrala Kristianstad, bevisen på detta ser vi alla redan nu.

PS. Att påstå att styrande är förförda i värsta sol och vårarstil med underlag som duperar, är väl inget annat än nedlåtande åt dem som styr och en syn på att dessa människor är mindre vetande. DS.

Roger Hildebrand