Debatt: Den borttappade pinnen

Politik Artikeln publicerades
Liberalernas partiledare Jan Björklund (L).
Foto: Naina Helen Jåma/TT
Liberalernas partiledare Jan Björklund (L).

Så har det hänt! Jan från liberallaget har sprungit färdigt. Han har ju också, tillsammans med medlöparen Gustav från Vittsjö, den sämsta tiden av alla.

Ingen av dem är kvalificerade att vara med i ett stafettlag. Jimmy från Sölvesborg har under loppet mött båda flera gånger. Det är ju inte så egendomligt. Jan har ju, liksom Gustav, genom missuppfattning sprungit vänstervarv, haft för stora skor, pratat för mycket och hela tiden under loppet flirtat med Annie från Värnamo.

Nu har han blivit så trött att han beslutat lämna över stafettpinnen. Till vem är det ingen som vet. Men, herre gud, han har tappat stafettpinnen. Hans nyförvärvade vän Gustav har sin kvar, men han ligger hopplöst sist. Den tidigare tamburmajoren Jan tycks nu vara mer förvirrad än tidigare. Ingen hejar på en som löper vänstervarv. Han bryter nu loppet som den store förloraren.

Torvald Persson

Arkelstorp

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.