Den som vill relaxa får ta sig till Bjärnum eller Tyringe

Debatt Artikeln publicerades
Snart får bastuvänner ta sig till Bjärnum eller Tyringe.
Foto: Anders Wiklund/TT
Snart får bastuvänner ta sig till Bjärnum eller Tyringe.

Badhusfrågan

Nu har badhusets har relaxavdelningen blivit stängd. Det tog nio månader att konstatera att massagepoolen inte kan repareras. Sant eller ej? Lars Nord fortsätter sin redovisning av tillståndet på simhallarna i Hässleholm och Sösdala.

Vidare har de två basturna tillsammans med ångbastun stängts på grund av att de är ohygieniska. I och med att dörrarna stängdes blev inte heller kallbadet tillgängligt. Nu återstår endast den större bastun på herravdelningen. Tas den också ur funktion, får väl herrarna dela dusch och bastu med damerna. Vem som tycker det är angenämast råder det väl ingen tvekan om.

På de låsta dörrarna hänvisas till Bjärnum och Tyringe för att relaxa. Så när jag har duschat och bastat, ska jag hoppa på min cykel och trampa hela vägen till Bjärnum eller Tyringe. Häpp! Jag förstår att det är i omtanke om min hälsa och kondition. Men om mitt Actic-kort gäller på dessa ställen framgår inte.

Nu förväntar jag mig att de båda med det snaraste kommer med motion och insändare för att sätta i stånd alla faciliteter i stans badhus.

I min senaste insändare hade jag ett förslag om att sälja badhuset till Actic för 1 krona. Nu har så många funktioner satts ur spel, så jag blivit nödd och tvungen att sänka mitt förslag till 50 öre!

Jag skrev för en tid sen till samtliga kommunalråd och begärde ett möte om badhusets framtid, men fick som svar att jag skulle vända mig till Tekniska kontoret. Jag undrar om det råder vattentäta skott mellan förvaltningarna i kommunen? Det är nämligen kultur och fritid som har tagit över ansvaret för badhuset. Den upplysningen bjuder jag på.

I december skrev Lena Wallentheim och Joachim Fors en motion om en fortsatt möjlighet att renovera badet i Sösdala. Ävenså publicerades en insändare i samma anda. Nu förväntar jag mig att de båda med det snaraste kommer med motion och insändare för att sätta i stånd alla faciliteter i stans badhus. Det finns fortfarande hopp om en fortsatt liv för detta. Om motionärerna inspekterat badhuset i Sösdala, hade de inte behövt besvära sig med att skriva en motion och insändare.Tyvärr finns här ingen räddning, någon kostsam utredning behöver således inte göras.

Svaret på min uppmaning blir förmodligen att det ska byggas nytt i Hässleholm.

Många ser säkert fram emot med spänning vad de två förväntade motionärerna ska åstadkomma. Svaret på min uppmaning blir förmodligen att det ska byggas nytt i Hässleholm. Vänligen redovisa i så fall hur en renovering av Sösdala, ombyggnad/renovering av Badhuset/Qupolen och ett nytt badhus i Hässleholm ska finansieras och driftas? Tackar på förhand gör:

Lars Nord

Fritänkare och outsider, Hässleholm

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.