Den som vill ta buss 558 får vänta till måndag morgon

Kollektivtrafiken Artikeln publicerades
Bryr sig Skånetrafiken om människor som vill och måste åka kollektivt?
Foto: Bosse Nilsson
Bryr sig Skånetrafiken om människor som vill och måste åka kollektivt?

Maria Tingström i Brösarp slår huvudet på spiken i sin insändare med rubriken: ”Ni stryker hela byar från kartan – inte bra”. Det är precis det Skånetrafiken gör! Finns det någon med handen på hjärtat som kan säga att: Skånetrafiken bryr sig verkligen om människor som vill och måste åka kollektivt och som bor på landsbygden.

Ingen vågar jag påstå! Ingen!

Det har till och med gått så långt att en ledande C-politiker i Kristianstad tagit till orda på denna tidnings insändarsida. Inte för att jag har så mycket till övers för dessa krokodiltårar då Karl Gemfeldts partikollega Lars Hansson är förste vice ordförande i kollektivtrafiknämnden i Region Skåne. Lars Hansson har aldrig, så vitt jag vet ställt sig upp och tagit landsbygden i försvar då det gäller Skånetrafikens planerade försämringar. Antingen finns det en djup spricka mellan Lars Hansson och Centerns ”starke man” i Kristianstad Karl Gemfeldt eller så är det bara snicksnack då vi som bor utanför Kristianstads tätort bara får det sämre när det gäller kollektivtrafiken.

Buss 558 går nämligen inte på helgerna. Så det blir att stå och frysa till måndag morgon kl 05.59.

Förstår att Gemfeldt tar till orda och ”bekymrar” sig om landsbygden då invånare i Önnestad börjar ta till orda om den dåliga kollektivtrafiken, i den delen av Kristianstads kommun. Det vore hemskt att försvara försämringarna om man själv som ”landsbygdspolitiker” bor i Önnestad. Vilket jag förstått att Gemfeldt gör, enligt uppgift. Om så inte är fallet, tar jag tillbaka ovanstående stycke.

Nu bjuder jag in Lars Hansson i kollektivtrafiknämnden och Karl Gemfeldt till att med mig ta en resa från Bäckaskog till Kristianstad lördag 16 februari. Buss 558 går nämligen inte på helgerna. Så det blir att stå och frysa till måndag morgon kl 05.59. Själv går jag hem till värmen och min fru och sedan får vi ta den av många ”förhatliga bilen” till Kristianstad, tur och retur. Den som tycker det är behagligt kan stå kvar och frysa.

Ett tips är du som politiker istället verkar för att avsätta politiker i kollektivtrafiknämnden som bara försämrar för bland annat invånare i Bäckaskog, Maglehem, Söder i Kristianstad...

Menar du allvar, Karl Gemfeldt, Kristianstads ”starke centerpolitiker” så behöver du inte komma för att stå och frysa i väntkuren. Ett tips är du som politiker istället verkar för att avsätta politiker i kollektivtrafiknämnden som bara försämrar för bland annat invånare i Bäckaskog, Maglehem, Söder i Kristianstad, Önnestad, Vittskövle, resande från och till Simrishamn… you name it. Någon form av politisk makt lär du väl ha även om du inte är politiker i regionen.

Det är Skånetrafiken som beslutat om att dra in linje 558 på helgerna och göra det sämre på väldigt många platser.

Skäms, Skånetrafiken.

Morgan Wagerfors

Bäckaskog

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.