"Det naturliga är att lägga badhuset vid idrottsanläggningarna"

Debatt Artikeln publicerades

Den omdebatterade domen i Solna fortsätter uppröra, och i Kristianstad fortsätter det nya badhusets placering att vara en följetong.

Måhända var det vinters återkomst, att man åter vaknade upp till ett vinterlandskap i klass med värsta julkortet, som gjorde att jourhavandetelefonen var lugn och stilla under torsdagsmorgonen.

En som ringer in för att lämna en synpunkt är dock Mårten.

– Det är en tjatig historia, men jag vill ändå tycka till om badhuset. Jag har legat i bassängerna i Tivolibadet och simmat varje dag i säkert 20-30 år. Men sedan det började komma en massa invandrarungdomar har jag slutat gå dit, det har blivit för stökigt. De uppför sig annorlunda, det skriks och larmas på ett helt annat sätt.

Mårten fortsätter:

– Om man lägger badhuset på Näsby så kommer det bara att vara invandrare där, jag tror inte någon annan går dit. Jag tycker badhuset ska vara kvar på sin nuvarande plats, eller så placerar man det i anslutning till det stora idrottsområdet på Söder. Det känns ju som ett naturligt val att ha badhuset tillsammans med de andra idrottsanläggningarna, för de hör ihop.

Nästa ämne på agendan är "Skandaldomen", som den dom i Solna Tingsrätt kommit att kallas, där två centerpartistiska nämndemän ansåg att en 37-årig man skulle frias från misshandel av sin fru, bland annat med argumentet att mannen var från "finare" familj.

Ulf ringer in och tycker domslutet är förfärligt:

– Om det kommer invandrare till Sverige som vill motverka den demokrati och det svenska samhällsystem vi har, som minskar de medborgliga rättigheterna – borde man inte kunna utvisa dem från landet? Det är i varje fall min åsikt.

Några åsikter har också kommit in till spalten via mailkorgen. Ingemo har en synpunkt efter onsdagsnattens snöfall:

– Jag undrar varför det bara saltas på vägarna och gatorna utan att man först skrapar bort snön...? Det blir ju så väldigt moddigt och halt.

Och som avslutning delar vi ut dagens ros, eller så här i vårens tecken kanske dagens snödroppe. Tackmailet kommer från "En Tollarpsbo":

– Stort tack till Carolin Dahlman. Du ger röst åt vad många tycker. Vi behöver ropa stopp när det höjs krav på att svenska lagar skall anpassas efter islamistisk lag. Bed för vårt land du som tror på bönens makt.