Det var företagen som byggde Sverige

DemokratiDemokrati Artikeln publicerades

Replik till debattartikel 2019-08-19 från Socialdemokraterna. Demokratin i Östra Göinge mår bra, låt oss gemensamt vårda den med både ömhet och stor portion ödmjukhet. Demokrati tar inte hänsyn vilket parti man röstar på, istället handlar det om att få föra fram åsikter, det är uppenbart att Socialdemokraterna inte förstår vad senare delen i partinamnet betyder. Påstår man att ”demokratin försvagas” för att vi inte stödjer er politik är det totalitär retorik; eftersom mer åsikter stärker demokratin.

Den vanligaste lögnen är att ni ”byggt Sverige”, i debattartikeln tar ni äran för Östra Göinge. De som byggt Sverige är företag, som gett folk mat på bordet och anställda arbeten; det har gett oss hög levnadsstandard. Höjd skatt minskar friheten att köpa mat eller saker vi vill ha. Socialism har inte gett en ”grund att stå på”, ökad byråkrati och skatt raserar grunden andra skapat; resurser vi politiker måste vara försiktiga med. Ju mindre kommun desto större vikt att viktiga företag får möjlighet att utvecklas.

Att med socialistisk klasskamp nämna kvinnor och handikappade utsatta / otrygga vinner inga väljare, det skapar inte företag eller starkare välfärd.

Att femklövern kom till ”dukat bord” är inte sant, ni socialister röstades bort eftersom väljarna inte hade förtroende. Ska vi höja välfärden behöver vi fler företag och arbetare, här misslyckades ni kapitalt. Ni lade inte grunden för ”god välfärd” när ni till och med. skriver om avfolkning; då förstår ni inte problembeskrivningen. Resonerar ni ökade kostnader / satsningar som intäkter, förstår vi att ni återigen landar snett i ert politiska testamente. Att prägla stolthet är bra, här är vi överens. Att sätta det i kontext när arbetstillfällen försvinner eller avfolkning, det påminner om den stolta kaptenen på Titanics jungfrufärd. Tvärtom ska vi prägla stolthet utifrån resultat annars är den värdelös.

Att med socialistisk klasskamp nämna kvinnor och handikappade utsatta / otrygga vinner inga väljare, det skapar inte företag eller starkare välfärd. Kom tillbaka till verkligheten istället för ökat skattetryck och sämre utgångsläge för företagare. Filipstad är ingen inspiration.

Att föra dialog mellan partier med olika uppfattningar, är en demokratisk styrka inte ett tecken på att demokratin minskar.

Det råder gott samtalsklimat med Treklövern, vilket bevisades med ”Mål och Resultatplan 2020- 2023” och våra två förbättringsförslag. Resultatet av fungerande demokrati, inte motsatsen! Att föra dialog mellan partier med olika uppfattningar, är en demokratisk styrka inte ett tecken på att demokratin minskar. Demokrati är inget man tillskriver sig, det är värden vi försvarar varje dag.

Att sätta sak framför person är vägen framåt, det gör vi i Östra Göinge. Demokrati är när alla får höras och majoriteter hittas trots skillnader. Vi tillämpar demokrati utifrån den grekiska istället för den östtyska definitionen, som ni socialister uppenbart vill göra gällande.

Göte Färm (SD)

gruppledare

Lennart Ekström (SD)

Ordförande

Ann-Sofie Stolpe (SD)

Stefan Wiloboken (SD)

Lars Persson (SD)

Pierre Persson (SD)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.