Ekorum på Hovdala ?

Miljö Artikeln publicerades
Foto: Tommy Svensson

Frågan om ekologiska rum på Hovdala aktualiseras varje gång man informeras om allt rikt djur, fågelliv etcetera som härbärgeras där.

Teknik och fauna har redan hållit sitt intåg – avgränsade områden genomgår hela tiden granskning och forskning och återställande när det gäller så kallade slåtterområden

Orangeriet och angränsande slottsträdgård har genomgått försiktiga antydningar till mera modern teknik och underhåll. Kan drivas vidare. Orangeriet kan återställas som fungerande orangeri. Slottsträdgården har redan fått hjälp av en vindsnurra som ger värme och energi och det arbetet kan vidare utvecklas. Fladdermössen kan ges en inramad digital återläsning av deras dygnsverksamhet.

Själv skulle jag gärna se ett typ fjärilshus – kanske ekonomiskt samordnat personalmässigt och ståndshållande gemensamt (!) med orangeriet och slottsträdgården.

Tore Almer

Hässleholm

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.