Enkla budskap från SD ger framgång i vissa väljargrupper

Debatt Artikeln publicerades

Säga vad man vill, men de flesta SD-väljare är, med förlov sagt, inte de skarpaste knivarna i lådan. Detta gäller dock inte ledarna. De är ofta tänkande varelser, som vet vad de vill, och styr sina led med enkla budskap. Det är en fördel att anhanget har så lite kunskap som möjligt. Verkligheten är antingen svart eller vit. Det blir lättare så.

Vid varje reportage i tv om oroligheter i bostadsområden, kan man så fort vissa människor öppnar munnen, förstå vad som kommer. Först säger man att ”Ja, jag är ju inte rasist, men ...” sedan deklarerar man stolt att ”Ja, jag röstar ju på SD”.

Man vill bara krypa upp bakom en skämskudde när, tyvärr övervägande skåningar (!), pratar och avslöjar sin inskränkthet. Tänk om dessa människor som sitter och navelskådar i sina soffor och lyssnar på SD-propaganda, kunde ta till sig lite mer kunskap om hur ett samhälle fungerar. Jag tror inte många skulle vilja ha ledare för landet av SD-typ, om man förstått vad de egentligen vill med sin politik.

Alla partier har rötter någonstans. SD:s rötter hittar man inte alls långt tillbaka, då en del av dem på 1990-talet marscherade och skanderade ”Alla invandrare ut ur Sverige. Sverige till svenskarna.” Hur mycket man än putsar fasaden, så förstår alla förnuftiga människor vad som döljer sig bakom.

Men för ledarna är det bättre ju mindre kunskap deras röstboskap har. Det räcker att hamra in en mening – Stoppa invandringen. I stället för att sitta i sina grottor och hata, önskar jag att dessa personer hade haft viljan att ta reda på fakta och bakgrund.

Jag är rädd för att SD ska anses som mer och mer rumsrent, nu när de kommit in i riksdagen. Men deras åsikter är ju inte annorlunda, även om Jimmie Åkesson (SD) har lärt sig uppträda fint.

Ni som röstar på SD, är ni stolta då era riksdagsmän, får och vill, delta i naziststämplade balen i Wien varje år?