Eva: ”Problemen beror på invandringen”

Debatt Artikeln publicerades
Foto:Roald, Berit

Kommunala poliser, skattepengar och invandring dominerade samtalen till jourhavande den här morgonen.

Ulf reagerade på torsdagens nyhet om att moderaterna vill att kommuner ska kunna anställa egna poliser.

– Jag betalar mycket skatt som ska gå till polisen som inte sköter sitt jobb. Får vi då också en kommunal polisstyrka kommer de att höja kommunalskatten och jag får betala två gånger för något som inte funkar. Ingen skugga ska falla på den enskilde polisen, det är ett organisatoriskt problem att det inte fungerar.

En dam hör av sig med anledning av Tore Almers debattinlägg i tisdags om att höja landstingsskatten. Hon tycker att landstingen borde avvecklas helt i stället.

– De pengar som kommer in borde i stället delas ut direkt till de olika sjukhusen så får de själva bestämma hur det ska användas. Vi borde ha samma sjukvård över hela landet.

Hon passar också på att kritisera bilförare som inte ger tecken i tid när de ska svänga och som parkerar så snett i p-fickorna att de tar upp två platser.

Eva Svensson var med i torsdagens jourhavande, men tycker att hon blev felciterad. Hon vill inte alls ha någon revolution. Däremot vill hon att politikerna ska förstå att det är de själva, inte folk i allmänhet, som ställer grupper mot varandra i samhället genom att behandla dem olika.

Eva tar upp allt från problem i sjukvården till nedskräpning i centrum och att hon håller med ledarskribent Caroline Dahlman om EU-migranter. Svenskar ska inte ansvara för EU-migranters boende.

– Problemen i samhället beror på invandringen. Man måste tala klarspråk, anser Eva.

”En brobybo” har också synpunkter på invandring och EU-migranter.

– Man har rätt att flytta till ett annat land inom EU, men man måste själv skaffa bostad. Det måste ju gälla även för tiggare.

Ytterligare en läsare vill tycka till om invandring.

– Vi har många fina invandrare, men vi har också ett otal som inte borde vara här. Vår svenska regering är alldeles för handfallen. Invandrarna har fått så många förmåner att svenska folket reagerar nu. Flyttar man till ett nytt land får man acceptera det landets förhållanden, anser Mårten.