Feminister bör vara klimatskeptiker

Klimat Artikeln publicerades
Våra utsläpp av koldioxid har ingen mätbar påverkan på klimatet, skriver Mats Jangdal i Broby.
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
Våra utsläpp av koldioxid har ingen mätbar påverkan på klimatet, skriver Mats Jangdal i Broby.

Om man anser att mäktiga vita män bör få smäll på fingrarna, om man anser att de bör plockas ner några pinnhål, då bör man vara klimatskeptiker. För det är de allra mäktigaste av de mäktiga vita männen som driver klimathotet och det är de som har mest att tjäna på det.

Våra utsläpp av koldioxid har ingen mätbar påverkan på klimatet. Det är bara i tokigt programmerade modeller man kan få fram sådan påverkan.

De kvinnor som retar sig på att män i deras närhet kör bil, medan de själva får gå, riktar sin ilska åt fel håll. Kontraproduktivt. Deras missriktade ansträngningar att påverka koldioxidutsläppen drabbar bara dem själva, deras egna samhällen och än värre de fattigaste samhällena på jorden.

Unga engagerade kvinnor bör, liksom medelålders engagerade kvinnor, rikta sitt engagemang åt rätt håll. Det vill säga att få stopp på klimatalarmismen, att återupprätta sanningssträvan i forskning, media och politik. För den saken måste det fria ordet värnas mer än någonsin.

Man måste också få kritisera alarmisternas cyniska sätt att knuffa barn framför sig, hålla dem som gisslan, för att få gehör för sin alarmism. Så gjorde man under häxprocesserna. Vi borde hålla oss för goda för att göra så idag.

Detta gisslantagande av barn tyder på desperation. Alarmisterna vet att bluffen håller på att rämna, men de vill mjölka den ännu ett tag. Flera namnkunniga journalister har dock avslöjat bluffen och börjat söka sanningen. Mer sådant, så kan vi snart avskriva klimathotet helt och börja ägna oss åt viktigare saker.

Mats Jangdal

Broby

https://www.expressen.se/kronikorer/jennifer-wegerup/vi-borde-lyssna-mer-pa-de-aldre-de-som-levt/

https://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/att-skjuta-barn-framfor-sig-ett-satt-att-fa-slut-pa-debatten/

https://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/drommen-om-klimatdiktaturen-kittlar-och-bubblar-under-ytan/

https://samnytt.se/malena-ernman-erkanner-professionell-lobbyist-bakom-klimat-gretas-strejk/

http://blogg.folkbladet.nu/asasuh/2019/01/10/klimataktivisten-greta/

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.