För dyrt att sanera Iföstrandstomten

Debatt Artikeln publicerades

Även om det är i elfte timmen och båten inte lämnat kajen, så är det inte för sent att tycka till om denna extremt dyra saneringskostnad.

Man har lanserat en kostnad för etapp 1 på 9 miljoner kronor. Kostnaden för etapp 2 är enligt tekniske chefen Bengt Olsson beräknad till mellan 30–50 miljoner.

När det gäller entreprenören är det samma Svevia som sanerade gasverkstomten i Kristianstad där slutnotan hamnade på 80 miljoner, men var enligt uppgifter beräknad till 20.

Vi i Vänsterpartiet är helt emot denna dyra sanering. Vårt förslag innebär att vi bygger en idrottspark mellan Östergatan och väg 116. Vi får närhet till Dalaområdet och dess anläggningar, fina strövområden kring Brantahalla. Anläggningen ger ett bra skyltfönster utmed väg 116, samt utomordentliga utvecklingsmöjligheter.

Med vårt förslag frigör man en del mark som kan bli till ett attraktivt boende och nuvarande byggnader görs om till bostäder. Den anrika Strandstugan kan bibehållas.

Vi hoppas snart kunna presentera vår hemsida där ni kan tycka till och ta del av vår verksamhet i form av motioner med mera.