Hittepåpolitik i Bromölla

Politik Artikeln publicerades
Kristian Thulesen Dahl för Dansk Folkeparti, genomskådad av danskarna.
Foto: Mads Claus Rasmussen
Kristian Thulesen Dahl för Dansk Folkeparti, genomskådad av danskarna.

Efter har varit och lyssnat på kommunfullmäktigesammanträdet i i Bromölla den 17 juni så ställer jag mig frågan vart är mitt fina Bromölla på väg, skriver Jerzy Michalski.

I Bromölla styr SD med hjälp av KD, M och AltBr (som till 99 procent röstar med SD). Att SD kör med ”hittepåpolitik” som vänder sig mot nysvenskarna kan man förstå eftersom Sverigedemokraterna har sina rötter i nazismen, partiet bildades 1988 av nazisten Anders Klarström .

Det får jag acceptera , men att deras lydpartier hänger på SD och deras politik får mig att tänka på vad som hände i Berlin i januari 1933. Hitler hade inte mer än en knapp tredjedel av väljarna (precis som SD i Bromölla) bakom sig när riksbankschefen Schacht, förre försvarsministern von Schleicher, högerpolitikern von Papen och tidningsmagnaten Hugenberg övertalade president Hindenburg att utse honom till rikskansler i en borgerlig samlingsregering. Med hjälp av högern ( moderaterna) fick Hitler makten.

Samma sak hände i Bromölla, Sölvesborg och Hörby i december 2018. SD har kommit till makten med hjälpa av M och KD i dessa kommuner.

Vid kommunfullmäktiges möte den 17 juni fick oppositionen av Berntsson veta att det inte var tal om att han skulle besvara frågorna som oppositionen hade ställt i återremissen utan hänvisade till att det är Han som bestämmer (HSB).

Jag tycker att HSB och hans lydpartier ska presentera en budget om vilka av förvaltningens sparförslag kommer att genomföras eller om det blir en höjning av skatten.

När kommer HSB Berntsson med förslag på hur man ska få stopp på skadegörelsen i Bromölla som kostar kommunen mycket skattepengar istället för att hålla på med ”hittepåpolitik” eller symbolpolitik

Det som jag tycker har varit positivt den senaste tiden var att SD systerparti Dansk Folkeparti halverades vid folketingsvalet den 5 juni från 22 procent till 9 procent. Tydligen har danskarna genomskådat Dansk Folkeparti .

Jerzy Michalski

Bromölla

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.