Inför intelligenstest för politiker

Politik Artikeln publicerades
Budgetarbete för regeringen.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Budgetarbete för regeringen.

Jag förstår att många söker sig till politiken. Det är ju bra betalt och och en rejäl pension, fria resor med mera. Det jag saknar hos dessa personer är insikt om sin intelligensnivå. Den borde testas innan inträde i regeringen, det gäller trots allt att regera ett helt land, skriver Svea Lindgren i Bromölla-

Som det är nu existerar inte ens vanligt” bondförnuft” många gånger. Så fort något ska bestämmas måste det tillsättas en utredning och den kostar mycket pengar och drar ut på tiden och det som borde ske idag är i bästa fall utrett om ett eller två år och då är det försent.

En annan undran är varför ingen styrande törs lägga ner Landstinget. Landstingsförbundet bildades 1920 så det är hög tid. Varför ska landstinget bestämma till exempel vilken sjukvård var och en ska ha. Man hör ju hur patienter behandlas olika här i landet. Ge sjukvården pengarna och låt dem bestämma hur eller till vad de behövs bäst, de måste ju kunna det bättre än landstinget.

Svea Lindgren

Bromölla

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.