Ingela: 80 personer i kö och ingen återuppringning

Kristianstad Artikeln publicerades
Postnords terminal på Arlanda har mycket att stå i.
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT
Postnords terminal på Arlanda har mycket att stå i.

God morgon! Mycket ris är det i dagens spalt. Posthantering, tomma planteringslådor utanför äldreboende och namnvalet av flygplatsen i Everöd hamnar i skottlinjen.

Siri, en barnfödd Österlenbo, vill meddela att hon håller med Gert i Bromölla som i tisdagens spalt hade synpunkter på namnvalet av flygplatsen i Everöd. ”Vad är det för pellejönsar som döpt den till Kristianstad Österlen Airport? De måste ha fått storhetsvansinne,” sa Gert. Siri håller med om det galna i namnvalet.

– Österlen omfattar Albo, Ingelstads och Järrestads härader i sydöstra Skåne och ingenting annat. Den som påstår något annat bör läsa prosten Inge Löfströms bok från 1978 med titeln ”Detta är Österlen.”

Ingela Jennerheim från Broby vill kasta lite ris på Postnord. Hon fick för två veckor sedan ett meddelande om att hon skulle betala en paketförsändelse och betalade direkt de 91 kronorna för moms och hanteringsavgift. Men något paket har hon inte sett röken av.

– Hur kan de hantera det och ta betalt för något om de inte kan skicka det vidare? Går jag och handlar på Konsum får jag ju maten med mig hem när jag betalar, säger Ingela.

Extra frustrerad är hon över att det inte går att få kontakt med företaget.

– Jag har försökt nå dem på telefon, men man kommer inte fram, där är 80 personer i kö och det finns ingen återuppringning. Jag har också försökt chatta med dem men då säger de bara att de inte vet någonting om mitt paket, att det kanske ligger på Arlanda. Jag är otroligt arg på det här.

Kristianstadsbladet har vid upprepade tillfällen försökt nå Postnord för en kommentar men utan framgång.

En besviken Näsumsbo undrar varför det inte finns några blommor planterade i betonglådorna utanför äldreboendet Öllerbacka i Näsum.

– Det var likadant i fjol, det är sorgligt att de gamla ska ha det på detta viset. Alla tycker det är så hemskt, de verkar helt bortglömda.

Näsumsbon efterlyser vem som har ansvar för betonglådorna.

– Det får räcka. Det är skam att det ska se ut på det viset.

Enligt Christer Björk, planteringsansvarig i Bromölla kommun, är det ingenting som kommunen sköter.

I onsdags spalt berättade Charlotte att "flaggan Gripen" och hängt upp och ner utanför Kronohuset.

Birgitta Axelsson som är förvaltningssekretare på kommunledningskontoret berättar att kommunen inte själv hanterar flaggorna utan har köpt in tjänsten från ett vaktbolag.

– Vi har flera gånger påtalat för dem att flaggningen inte varit korrekt. Vi kommer att vara mer observanta och så fort vi ser att det är någon felflaggning kommer vi att göra en avvikelserapport till volaget. Vi ska försöka på alla sätt och vis att åtgärda detta och vår ambition är att vi ska flagga rätt vid alla tillfällen.