Ingemar: ”Bristande underhåll och kontroll av den vägen”

Debatt Artikeln publicerades
Slukhålet på vägen mellan Glimåkra och Osby i tisdags har väckt reaktioner om vägens underhåll.
Foto:Tommy Svensson
Slukhålet på vägen mellan Glimåkra och Osby i tisdags har väckt reaktioner om vägens underhåll.

Julhälsningar fyra dagar före jul, slukhålet utanför Osby, hindret vid Blekingevägen.

Först ut denna morgon är en glad läsare som nu några dagar innan jul vill sprida lite julglädje:

– Många varma julhälsningar till personalen på Coop gallerian, Willys hemma och vårdcentralen på Östermalm, hälsar Anne-Marie med blommor på rollatorn.

Ingemar läste om ”slukhålet” på vägen mellan Glimåkra och Osby i onsdagens tidning. Vägen är nu avstängd för reparation fram till fredag.

– Det är inget slukhål tror jag. Det är bristande underhåll och kontroll av den vägen. Det är oroväckande. Har Trafikverket koll på dessa vägar och kan säkerställa att det inte händer igen? Kör du ner i ett sådant hål är det som att köra in i en bergvägg, säger Ingemar.

Lars Svensson har denna dag skrivit till jourhavande med en reaktion på domen som kom på tisdagen gällande misstankarna om mordförsök i Hembygdsparken i Hässleholm i somras.

”Vapnet var till för att skrämma 25-åringen – inte för att mörda honom. Det slår Hässleholms tingsrätt fast och friar den åtalade 18-åringen från mordförsök.” Så lyder tingsrättens uttalande enligt artikeln i Kristianstadsbladet.

”Utan att känna till övriga detaljer kan jag slå fast att uttalandet (i lösryckt sammanhang) visar på en stor okunskap om vapenverkan och de skador som eldhandvapen kan orsaka. Att rikta ett vapen mot någon måste varje normalbegåvad individ kunna inse de eventuella yttersta konsekvenserna av”, skriver Lars.

Även denna dag fortsätter synpunkterna och reaktionerna på bilhindret vid Blekingevägen.

Ingvar i Hammar:

”Hej, nu har det hänt! Bussen från Åhus körde ner med bakhjulen i bilhindret på Blekingevägen. Det är uppsatt hinder på höger körbana även för bussen, så den får såldes köra på vänster körbana sen återgå till höger för att köra förbi gropen. Sträckan från bildäckshindret till gropen är så kort att bussen inte kan köra rakt över gropen, då blir det inte helt enkelt att få bakhjulen där de ska vara.”

Mikael Rosengren i Kristianstad:

”Nu har vi i Kristianstad två ställen där det är problem hela tiden. Det ena sedan flera år tillbaka, det är motorvägsbron i Härlöv, när man kommer söder ifrån på E22 och ska över motorvägsbron. Där är stenbarriär till vänster och stålräcke till höger. Det går inte en vecka utan att det är någon form av olycka där.

Det andra är farthindret på Blekingevägen, där det nu händer olyckor var vecka. Jag kör många tusen mil i mitt arbete och har inte råkat ut för något på nämnda platser. Jag passerar Härlöv flera gånger i veckan. Är det verkligen fel på alla som kör bil eller har konstruktören inget körkort?”

Till sist lite beröm. Margareta Svensson ringer för att berätta hur fantastisk Reumatikerförbundets julfest på Hemgården i lördags var.

Dessutom berömmer Frida Johansson Mäster Jörgens gruppboende, dagliga verksamheten Opus, Östra Läkargruppen och Marit på habiliteringen och önskar dem en god jul.