”Jag tar gärna ett pass på Charlottesborgs Demenscentrum”

Vård Artikeln publicerades
Invigningen av Demenscentrum.
Foto: Johanna Wallin
Invigningen av Demenscentrum.

Omsorgsnämndens ordförande Emelie Nyberg svarar på Kommunistiska partiets insändare om bristerna på Charlottesborgs Demenscentrum.

Svar på Kommunistiska partiets insändare 18/3.

Kommunistiska partiet ifrågasatte i måndagens tidning den resursförändring som gjorts på Charlottesborgs Demenscentrum under slutet av föregående år, med anledning av den anmälan som nu gjorts till Arbetsmiljöverket från en av avdelningarnas skyddsombud.

Vi tar givetvis allvarligt på att personalen upplever brister i sin arbetsmiljö och svårigheter att hinna med sitt viktiga uppdrag. Förvaltningen har tillsammans med ansvariga enhetschefer vidtagit flertalet åtgärder för att tillmötesgå personalen, däribland översyn och omfördelning av arbetsuppgifter till andra funktioner och andra tider. Samtidigt har vi en budget att förhålla oss till i vårt uppdrag och utifrån detta har cheferna gjort vad man kunnat hittills. Nu inväntar vi Arbetsmiljöverkets svar och vidtar därefter skäliga åtgärder.

I insändaren från kommunistiska partiet ifrågasattes också politikernas vilja och förmåga att se verksamheten. Jag besökte själv Charlottesborgs Demenscentrum så sent som för två veckor sedan och fick en möjlighet att se den välskötta verksamhet som bedrivs. Både personal och chefer utför ett ovärderligt arbete för våra äldre. Jag strävar efter att ha en god inblick i den verksamhet som våra beslut berör och jag tar gärna ett pass, natt som dag, på Charlottesborgs Demenscentrum framöver.

Emelie Nyberg (M)

Ordförande omsorgsnämnden

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.