Jan: ”Fler invånare har han ju fått, i alla fall råttor.”

Debatt Artikeln publicerades
Foto:FREDRIK SANDBERG / TT

Poliser som finns, galna förslag, bra beslut och råttor. Välkommen till ännu en morgon med Jourhavande och tvära kast mellan ämnena.

Lisbeth blev av med sin bilnyckel och vill rikta ett stort tack till den som hittade nyckeln och lämnade in den på polisstationen i Åhus.

– Jag vill också tacka polisen Micke Freij som med hjälp av nyckelbrickan kunde identifiera nyckeln. Han återlämnade den dessutom personligen till mig. Stort tack.

Tisdagens artikel om att göra en låda för oväntade kriser förbryllade en läsare i Bromölla. Det står bland annat att det behövs 23 burkar kött- och fiskkonserver för en person i en vecka.

– Det låter som mycket för en person. Det skulle snarare behövas en container för att få plats med allt på listan.

Uppenbarligen är det fel i faktarutan som sammanställts av Testfakta. Bladet kollar upp om det finns en mer korrekt lista att lägga ut.

I tisdagens jourhavande var det klagomål på skötseln av kyrkogården vid Trolle Ljungby kyrka. Ytterligare en läsare hör av sig och påpekar att det är lika illa i Kiaby med ovårdade gravar.

Anne tittade på ”Fråga doktorn” i SVT som diskuterade demens.

– Det var mycket intressant, men jag reagerade starkt på journalisten som föreslog en långsam kassa i affärerna för dementa som går och handlar. Det är precis som att sätta en skylt på någon: ”Jag är dement”. Hur kan man säga så?

Diskussionen om tiggeriförbud har fått Ulf i Hässleholm att reagera.

– Man säger att det är störande att de tigger utanför affären. Då skulle jag vilja ta upp det här med försäljare som far ut från butiker och frågar vilka telefonabonnemang man har. Det kan man kalla störande.

Regeringen och Vänsterpartiet är överens om att bland annat höja underhållsstödet för barn. Signaturen ”mormor” vill ge V en ros för detta.

– De har insett hur tufft många ensamstående föräldrar har det, särskilt när den ene föräldern inte betalar sin del.

Jan Karlsson vill kommentera arbetslöshetsutvecklingen.

– Jag vill ”gratulera” Patrik Åberg (kommunalråd i Östra Göinge, red anm). Arbetslösheten är högre i Skåne och i Östra Göinge leder man ungdomsarbetslösheten och kommer tvåa i övrigt.

Jan vill även ta upp att de mindre lekplatserna har tagits bort i kommunen och att de nu har tagits över av råttor.

– Åberg vill att vi ska bli 15 000 i kommunen och fler invånare har han ju fått, i alla fall råttor.