Jan-Ove i Kristianstad: "Alla gillar inte rock"

Kristianstad Artikeln publicerades
Backyard Babies på Sweden Rock.
Foto:Fredrik Jalhed
Backyard Babies på Sweden Rock.

Det råder tvära kast i dagens jourhavandespalt, från aborträtten till gamla tiders dans på Sommarlust, mellan tv-avgiften och polisdomar.

Jan-Ove i Kristianstad eftersöker alternativ till rocken, som dånade i Tivoliparken under lördagen.

– Förr hade vi fina anrika Sommarlust, där det var gammal hederlig dans, bugg eller tryckare. Jag saknar den tiden. Varför ska det inte finnas något för alla?

Jan-Ove tycker att kommunen borde arrangera något för de lite äldre Kristianstadsborna, som alternativ till festivalerna.

– Jag har minnen av Sommarlust från slutet av 60-talet. Då spelade dansband som Flamingokvintetten, det är nostalgi. Man måste tänka på de som är 50 plus också.

Gunilla i Kristianstad vill förmedla ett tack efter att ha råkat ut för en olycka tisdagen den 13 juli:

– Stellan Hellberg med sin fru kom till undsättning efter en olycka vid Bäckhovets Beckhovets fiskebodsförening. Mycket varmt tack, ni är värdefulla, hälsar Gunilla.

Britt håller inte med Malin Lernfelts ledare förra torsdagen, där aborträtten försvaras med hänsyn till Donald Trumps konservativa politik.

– Hon skriver att man aldrig får inskränka aborträtten och att kvinnorna själva ska få bestämma över sina kroppar. Men ett foster är inget inre organ som tillhör kvinnan. Det har ett eget liv, ett växande barn som tror sig leva tryggt.

Ann-Christine i Österäng har tidigare skrivit om att hon tvingats betala 448,50 kronor i tv-avgift en månad.

Leif Arvidsson svarade henne att det inte stämde, vilket nu får henne att gå i taket.

– Vad är det för förståsigpåare? Jag har siffrorna svart och vitt framför mig, säger Ann-Christine.

Hon har nu slängt ut tv-apparaten i protest.

– Mig ska de inte tro att de kan lura.

Slutligen väcker Berit Lindskog liv i en gammal insändare, som ska ha handlat om att poliser aldrig blir dömda.

– Det blir de visst det. Tänker på polisen i Rinkaby, som blev både dömd och avskedad för misshandel med ficklampa trots dennes nekande. Ynglingarna hade både stulit fordonet, kört för fort och utan säkerhetsbälte. Krockade med ett stenparti. Rättsväsendet trodde mer på biltjuvarna än på polisen! Rena rama rätthaveriet, skriver Berit Lindskog i ett mejl.