Joakim: Det finns inget hundbad på skjutfältet!

Kristianstad Artikeln publicerades

Hundägare uppmanas skärpa sig. Och varför ska det vara så krångligt att betala parkeringsbiljetten vid CSK? Två ämnen som avhandlas i dag.

Joakim är irriterad på hundägare i Åhus med omnejd. Han skriver:

"Hur svårt är det egentligen för folk att begripa att det sedan 2015 inte längre är hundbad på Rinkaby skjutfält? Det är dessutom förbud att ha hund på stranden mellan 15 maj och 15 september (förutom hundbaden vid Vantamansvägen och Gropahålet). Även detta verkar svårt för folk att begripa, då skjutfältet är fullkomligt invaderat av badande hundar. Jag har vistats på skjutfältet i hela mitt liv, men det har aldrig varit så grisigt som nu. I närheten av parkeringen slänger folk sina hundbajspåsar tillsammans med andra sopor rakt ner på marken. Och längs med vägkanterna från parkeringen in på skjutfältet ligger det hundbajs i drivor. För att inte tala om de stollar som i extremt hög fart kör motocross där inne. Höll på att bli påkörd härom året. Det är riktigt tråkigt att se ett av mina favoritställen skräpas ner på det här sättet."

Göran ringer om parkeringen vid det nya köpcentrumet i Hammar.

– Varför har ingen tänkt på att göra ett 20-tal platser under tak? Det kan ju faktiskt vara så att man behöver kunna ha bilen i skugga, säger Göran.

C4 Shopping meddelar att de tackar för tipset och tar det till sig.

Kristina har varit på CSK i Kristianstad. Hon har ont i benen och rörelseförmågan är inte den bästa alla dagar. Det frestar på att ta sig fram och tillbaka mellan bilen och parkeringsautomaten. Kristina irriterar sig på att det inte går att betala med de vanliga parkeringsapparna som används uppe i stan.

– Varför ska det vara på det sättet, med en egen betalningsapp? säger Kristina.

Betalningslösningen som används på parkeringen vid CSK heter Swappaccess. Det kräver att man laddar ner en app i sin telefon och att man registrerar ett konto på skane.swappaccess.com.

Författaren till denna text kan meddela att han nu har sju olika parkeringsappar i sin telefon.