Jörgen Svensson: ... ibland, hur mycket vi än ogillar det, blir det fel

Debatt Artikeln publicerades
Jörgen Svensson
Jörgen Svensson

Varje dag publicerar vi en hel massa artiklar. De allra flesta är helt felfria och korrekta. Men ibland, hur mycket vi än ogillar det, blir det fel.

I tisdags gjordes en mindre uppdatering av våra produktionssystem. Den som någon gång varit med om ett systembyte i någon form vet att i princip allt och lite till kan hända. Som att den lilla funktion som med automatik skriver ut datumraden på förstasidan bestämde att det var onsdagen den 25 september i onsdags.

Det var alltså inte så att vi verkligen trodde att det var den 25 september eller att vi medvetet skrev det för att vilseleda stora delar av läsekretsen. Det blev fel och vi missade att kontrollera eftersom vi utgår från att vi inte behöver. Dåligt, men så var det.

I torsdagstidningen drog vi stort på ett kampsportsreportage på förstasidan i del B. Tyvärr hade vi inte reportaget i tidningen, det blev utlyft sent därför att det dök upp sena nyheter på sporten. Men i fredagstidningen hade vi det med.

Varför denna uppräkning av fel och tabbar? Se det som en tanke om att transparens och ett visst mått av ödmjukhet faktiskt har en funktion. Varje dag publicerar vi en hel massa artiklar. De allra flesta är helt felfria och korrekta. Men ibland, hur mycket vi än ogillar det, blir det fel.

Men allt upptäcker vi inte. Som irriterande namnfel, fel titel på en person, fel adress eller vad nu kan vara. I värsta fall har vi fått nåt mycket allvarligare om bakfoten. Trots allt har vi en bit över 100 000 personer som tar del av någon av våra produkter och som kan vara effektiva korrekturläsare.

Det finns ingen som helst anledning att ett fel inte blir rättat. Eller att ett missförstånd eller missuppfattning inte blir korrigerat.

Och om ni tycker att vi faktiskt gör en hel del rätt är ni varmt välkomna med de synpunkterna också. Nyhetstips mottages också tacksamt.

Mejla nyheter@kristianstadsbladet.se, ring 044-185561 eller meddela oss via Facebook. Eller hur ni vill.

Trevlig helg!