Karin: "De gapade och skrek. Vi vågade inte gå ut"

Jourhavande reporter Artikeln publicerades
Varför lyser strålkastarna på dagen?
Foto:TT/Kb
Varför lyser strålkastarna på dagen?

Varför lyser strålkastarna dagtid på nya fotbollsarenan? Svar på såna frågor kan man få om man läser jourhavande reporter.

Signaturen ”Söderbönan” skriver till jourhavande om strålkastarna på nya Kristianstad fotbollsarena:

”Inte så kul att ha dessa strålkastare lysande rakt in i sängen. Ok, jag har persienner men hur kul är det att ha de nere dagtid? Lamporna är skarpa, mycket irriterande.”

Johnny Perkmar är driftledare på C4 Teknik:

– Lamporna ska brännas in. Vi har dem tända tio timmar om dagen, från morgonen till runt 16-tiden på eftermiddagen, säger Johnny Perkmar.

Ewa i Åhus är irriterad över förslaget att de politiska sekreterarna i Region Skåne ska få periodkort på Skånetrafiken.

”Jag slutar aldrig att förvånas. Hur kan man som politisk sekreterare, med en lön som överstiger de flestas, ha mage att bara tacka och ta emot? Gratis resor såväl inom arbetet som privat. Ni borde skämmas! Ge dessa förmåner till äldre över 75 år som är i behov av färdtjänst istället.”

Karin var på badhuset i fredags. Hon är upprörd.

– Det kom in ett gäng med ungdomar, med ledare. De förde ett sånt fruktansvärt liv. Ingen tvättade sig. Ingen använde tvål. De gapade och skrek. Vi vågade knappt gå ut. Och ingen säger ifrån. Var finns hänsynen? säger Karin.

Krister i Kristianstad reagerar också på det som hände i badhuset:

– Nu får det vara slut på daltandet, det är en skrämmande utveckling i det här landet, säger Krister.

Göran i Nymö har också tankar om badhus, men om det som planeras på Näsby.

– Jag läser i tidningen om skadegörelsen på badhuset. En bassäng är stängd efter skadegörelse. Vad tror de då kommer att hända om de lägger badhuset på Näsby? säger Göran.

Barbro har tankar om skolan:

– Många gånger tycker ju föräldrar att deras barn inte får tillräckligt med stöd. Men ofta glömmer man bort de begåvade barnen, där föräldrar inte får något stöd från lärarna. Ett barn som vill mycket ska ju inte behöva sitta utan att få någon stimulans. Vi måste ta hand om begåvningarna också, säger Barbro.

”Kommunen betalar ut miljoner till Melodifestivalen. Politiker och tjänstemän blev bjudna på buffé med vin, kaffe och kaka. Vi som arbetar frivilligt på kommunens mötesplatser utan lön blir en gång om året bjudna på teater. Tidigare fick vi mingla i matsalen och bjöds på snittar, ett glas vin samt kaffe och kaka i pausen. Men inte 2017. Då minglade vi i foajén, fick en mugg cider med några salta pinnar och chips. Kaffet fick vi stå för själva. Så ni politiker och tjänstemän som beslutat om detta borde skämmas.”

Så skriver signaturen ”Frivilligarbetare som inte längre känner sig uppskattad”.

Sven i Linderöd avslutar dagens spalt:

– Ordet brukare borde vi byta ut. Det är människor som behöver vård och därmed är de vårdtagare!