Kommuninvånare borde ifrågasätta kostnadskontrollen i Östra Göinge

Debatt Artikeln publicerades

Enligt Kristianstadsbladets granskning av Byggskandalen i Östra Göinge kommer det mer och mer fram hur dåligt upphandlingar och anbuds handlingar har skötts.

Politiker, kommunförvaltningen, upphandlingschef, personal som handhaft dessa uppgifter verkar ju tydligen ha noll koll på vad som hänt under en treårs-period med 40-50 miljoner. Anders Fredriksson, chef för Sveriges Byggindustrier i Östra Skåne, säjer att man som kommuninvånare verkligen borde ifrågasätta kostnadskontrollen i Östra Göinge.

Det kanske finns mer som borde ifrågasättas? Ansvaret för det inträffade kan inte diskuteras bort, det ligger helt på det styrande kollektivet "Femklövern"och kommunens administration. Att rätta till och återfå förtroendet av kommuninvånarna. Det ansvaret ligger nu på "Treklövern" och kommunförvaltningen. Det som uppdagats har ju pågått sen 2012 enligt Kb:s granskning och under den tiden har "Femklövern" haft ansvaret och suttit vid styret i kommunen. När det sedan gäller att lösa problem i Östra Göinge så har den nya "Treklövern" ett digert arbete fram över med en massa skadegörelse, droger. Otryggheten ökar bland kommuninvånarna och är lika hög som i Rosengård. Arbetslösheten bland ungdomar 20 procent, högst i Skåne? Bråk och våld på skolor, skolrankingen faller från 236 till plats 146. Problem med Brobysjukhuset och dess ägare. Företagsrankingen kanske också får sig en rejäl törn vid nästa ranking? Ekonomin kanske också kan bli ett problem framöver. När tidigare fyra års generösa regerings bidrag upphör.

Starkt gjort av de byggföretag som tackat nej till 150 000 kronor som plåster på såren. Det handlade ju om våra skattepengar.

/Roland Blom

Sibbhult

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.