Kosläpp ja, men inte så här

Lantbruk Artikeln publicerades
Djurrättsaktivister tar sig till och med in i djurstallarna och släpper ut djur.
Foto: Emil Langvad/TT
Djurrättsaktivister tar sig till och med in i djurstallarna och släpper ut djur.

Vi har kommit en bit in på vårmånaderna och därmed större uppmärksamhet åt landsbygden och det påbörjade vårbruket. I tidningar ser vi bilder från kosläpp och reportage om hur förskolor besöker gårdar. Tyvärr läser vi även om hur djurrättsaktivister terroriserar lantbrukare.

Genom demonstrationer som även bedrivs på gårdsplanen där plakat och skrik förekommer utsätts lantbrukarfamiljer för mycket obehag. Det händer även att demonstranterna tar sig in i djurstallarna och släpper ut djur.

Här krävs skärpt lagstiftning om olaga intrång och hemfridsbrott. Lagstiftningen bör även omfatta hårdare straff för skadegörelse och olaga hot. Jag efterlyser klara avståndstaganden från seriösa djurrättsorganisationer när det gäller dessa intrång på privat mark. Vi har demonstrationsrätt i Sverige men här har ljusskygga individer gått för långt.

Lars-Ivar Ericson (C)

Tyringe

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.