Lasse: "Vi vill inte ha den fina stranden förstörd"

Debatt Artikeln publicerades
En läsare tycker att Helgedal är en bortglömd stadsdel, inte minst Åstavägen.
Foto:privat
En läsare tycker att Helgedal är en bortglömd stadsdel, inte minst Åstavägen.

Lägenhetshotellet vid Åhus Seaside, men också kyrkovalet som närmar sig väcker frågor och känslor.

Debattlusten verkade helt ha sinat på torsdagsmorgonen. Telefonen var tyst. Men tack och lov har några hört av sig på mejl i stället.

Lasse i Åhus är upprörd över att byggnadsnämnden nu beviljat bygglov för det planerade lägenhetshotellet intill Åhus Seaside.

"Vi vill inte ha den fina stranden förstörd av stora 'hotellkomplex'. Man pratar mycket om havshöjningen och att man inte ska bygga för nära stranden, då vill Kristianstads politiker att man bygger stora byggnader på stranden som dessutom ska ha garage i källaren. Alltså under vattennivån. Smart. Dessutom säger man att stranden inte ska bli berörd. Ingen tror på det", skriver han i ett mejl.

En kvinna är fundersam inför kyrkovalet som hålls den 17 september. Hon tänker som vanligt rösta, skriver hon i ett mejl, men i år funderar hon lite mer på vad som skiljer de olika partierna och konstellationerna åt.

"Alla vill ha/värna om ett levande gudstjänstliv, diakonins viktiga arbete, bra musikutbud, körer etcetera för alla åldrar, stödja arbetet med barn och ungdomar, kulturarvet (byggnader och kyrkogårdar), god arbetsmiljö. Det vore väldigt värdefullt om man redovisar vad som skiljer de olika alternativen. Finns det möjligen en dold agenda?" skriver hon som hittat exemplen i informationen från Nosaby församling, men tror att det är ungefär likadant i andra församlingar.

En läsare har skickat in en bild från Åstavägen på Helgedal med rubriken "En bortglömd stadsdel", där buskarna växer ut över trottoaren. Det är inte första gången växtligheten i Helgedal är uppe till diskussion i jourhavandespalten.

Henrik Wester, informatör på C4 Teknik, konstaterar att det är kommunal mark och säger att förvaltningen kommer att skicka ut folk att fixa det.

– Vi kommer att ordna det inom kort.