Låt hemlösa värma sig på Gästis

Politik Artikeln publicerades
Hem för hemlösa?
Hem för hemlösa?

Kristianstadsbladet har under ett par veckor nu skrivit om politiker som tjänar mellan 70 000 och 130 000 kronor i månaden utan att ha något uppdrag. Det är horribla summor.

”Jag mår illa, jag mår illa, hur politiker och kommuner kan försnilla.”

Den enda politiker jag vet som jobbar gratis är Pierre Månsson på Maglehems loppmarknad, skriver Sven Bertil Svensson i Degeberga.

Jag tycker väl inte alltid som han, men där är han ett föredöme.

Att vi i Sverige ska låta våra hemlösa ligga ute är för djävligt. Enligt hörsägen har Migrationsverket eller kommunen hyrt Degeberga gästis i tre år för två miljoner om året. Det var folk där ett halvår sedan ville ingen vara där.

Våra egna hemlösa vill bara ha mat och jag tror att butiker och köttföretag är villiga att sponsra. Värmen är betald och klar.

Sen vår lekstuga till regering. Skrämmande. Hade jag mobbat en människa i skolan som de gör med en viss person hade jag fått C i uppförande och pryl av mina föräldrar.

Degeberga

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.