Ledsen pensionär: Förstör inte vår stad med förbud i gallerian

Debatt Artikeln publicerades
Foto:Tom Wall

Godmorgon! Det går ju både att ringa och mejla Jourhavande reporter, men denna morgon har två damer valt ett annat alternativ. I dagens postskörd låg två fint handskrivna brev – och det blir man alltid glad över att få.

Första brevskrivaren är signaturen "Ledsen pensionär". Hon är mycket besviken på de nya reglerna när det gäller hund i gallerian.

"Inte nog med att gallerian har förstört utsikten på vår vackra stad för oss som bland annat bor på Östermalm. Nu har vi hundägare blivit förbjudna att gå igenom passagen från Kanalgatan till Östra Boulevarden för att komma till centrum", skriver hon och fortsätter:

"Tidigare fick man, enligt vakterna, gå igenom om man inte stannade i byggnaden. Men för några dagar sedan mötte vi en dam som sa sig vara chef för huset och hon ville inte ha några hundar där och sa att hon skulle sätta stopp för hundar med tanke på allergiker. Jag är själv allergiker med hund (det finns icke allergiframkallande hundar) och kan inte tänka mig att det skulle vara någon fara för allergiker om man går igenom gallerian under cirka en halv minut."

"Ledsen pensionär" skriver att någon dag senare blev hon och hunden utkörda av en vakt som hänvisade till nya direktiv från ledningen och eftersom de skulle till centrum blev hon och hunden tvungna att går runt hela gallerian.

Hon berättar också att för en tid sedan när en jalusi som stänger av vissa delar i gallerian under kvällar och nätter hade hängt upp sig skyltades detta inte ordentligt om man kom ifrån andra hållet.

"Någon omtanke finns inte. Nu fick man gå till slutet av gången innan man möttes av skylten, vilket innebar att man fick gå hela vägen tillbaka för att nå hissen och utgången, vilket är ganska jobbigt för många."

Hon avslutar med en vädjan:

"Nej, bästa ledning: Tänk om! Förstör inte vår vackra, gemytliga stad med era förbud och en ogästvänlig galleria. Ni är nog den enda gallerian i landet med hundförbud."

Nästa dam som fattat pennan är Anna. Hon vill tacka gentlemannen i Åhus som lämnade in hennes handväska i förbutiken på Hanöhallen den 8 mars.

"Jag glömde den i vagnen och upptäckte det först när jag kom hem och saknade nycklar och allt annat viktigt, skriver hon och fotsätter:

"Förtvivlad trodde jag att allt hopp var ute, men fick snabbt skjuts tillbaka av min väninna. Vi letade ute och sedan gick hon in i förbutiken. Efter en stund kom hon ut med min väska och allt fanns kvar i den. Tänk att det finns sådana änglar", avslutar Anna.

Sist ut i dagens spalt är Lillemor Ramsby. Hon har reagerat på artikeln i lördagens tidning där Kristianstadsbladet berättade om Bromöllahems fastighetschef Anna Blissing som var sjukskriven på halvtid när hon fick beskedet om avsked per telefon.

– Om det är så som ni beskriver det så framstår det både som gubbvälde och maktmissbruk. Så behandlar man inte en anställd. Ser gärna att ni gräver djupare i denna fråga och låter oss Bromöllainvånare få veta hur det ligger till, säger Lillemor Ramsby.