Leffe: "Stått i kö för canceroperation i sex månader"

Debatt Artikeln publicerades

Långa köer till operation för prostatacancer, regeringens budget, reklamen i Kristianstadsbladet och hanteringen av kyrkovalet rör upp känslor i dagens spalt.

Leffe i Kristianstad är först ut med samtal till spalten denna morgon.

– Jag har stått i kö för operation för prostatacancer i sex månader. Flickorna som sitter där säger att jag ska få besked så fort som möjligt. Det är inte deras fel, men den som håller i schemat för operationer. Ingen tar ansvar för någonting. De behöver väckas på något vis, jag vet bara inte hur.

Leffe tycker att det är nonchalant att det inte går att få besked om operation.

– Man blir trött men det är bara till att vänta. Är man då äldre och pensionär är det inte många som orkar kämpa för sina rättigheter.

Jan-Åke vill diskutera regeringens budget, som presenterades på onsdagen.

– Barnbidraget ska höjas med 200 kronor. Då undrar jag vad pensionärer och sjukskrivna får.

Jan-Åke tycker också att barnbidraget borde bli inkomstprövat.

– En företagare som tjänar miljoner om året klarar sig nog rätt så bra. De här pengarna går rakt in på ett konto till barnen i rika familjer.

Berra i Broby är irriterad på reklamen i Kristianstadsbladet.

– Jag, och många med mig är förbannade på att Kristianstadsbladet lägger in en massa reklam och skit i tidningen, så att tidningsbärarna inte får in den i brevlådan.

På onsdagsmorgonen var halva tidningen utanför brevlådan och var våt och skrynklig, förklarar Berra.

– Det är väl inte meningen att man ska köpa en soptunna för att de ska få ner all reklamskiten. Skärpning, uppmanar Berra.

I tisdagens spalt tog en läsare upp hur kyrkovalet genomförts i Knislinge i helgen, där bordet med valsedlar stod mitt i rummet och inte i ett hörn. Lika illa var det i Vinslöv, konstaterar en läsare där.

– Där var den enskildes val utlämnat till allmän beskådan genom att alla olika sedlar lagts ut på ett stort bord som stod mitt i rummet där valkuverten delades ut. Så får det inte vara! Hoppas på skärpning till nästa val.

Läsaren retar sig också på KB:s bevakning av Vinslöv.

– Jag retar mig på KB:s usla bevakning av Vinslöv, en före detta köping på nära 4 000 invånare, där det händer mycket. Varför inte ge Vinslöv en frilansande lokalreporter, som nu lanserats i småbyarna runt Kristianstad? föreslår läsaren.

Göran Lingren förvånas över att polisen under öppnandet av Citygross plötsligt verkade ha bra bemanning.

– Det var roligt att se att polisen nu har gott om tid, så att två bilar och tre man kunde vara med och inviga en helt privat matkedjas öppning. City Gross hade även massor av egna Securitas vakter på plats.