Lurad av Skånetrafikens kampanj för appen

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Skånetrafiken gör mycket reklam där man förespråkar appen. Dessutom planerar de att avskaffa jojo-kort helt så småningom. Så om det ska vara någon prisskillnad ska det vara billigare att använda appen – inte dyrare, skriver Emilie Bramne.

I dag upptäckte jag av en slump att jag på tre månader kastat ut 630 kronor i onödan på mitt månadskort. Jag har löst period (månadskort) i appen de senaste månaderna vilket kostar 660 kronor mellan Önnestad-Kristianstad. Hade jag i stället köpt period med jojo-kort hade det kostat 450 kronor.

Skånetrafiken gör mycket reklam där man förespråkar appen. Dessutom planerar de att avskaffa jojo-kort helt så småningom. Så om det ska vara någon prisskillnad ska det vara billigare att använda appen – inte dyrare.

Det känns helt orimligt att det ska kosta mig 210 kronor mer per månad om jag väljer att använda appen.

Men det finns värre exempel. Åker du tåg mellan Vinslöv-Hässleholm är månadskort i appen 400 kronor dyrare än med jojo-kortet.

I kväll gick jag in på kundcenter för att köpa ett vanligt plastkort, jojo-kort period eftersom det var dags att förnya månadskortet.

Då säger tjejen som jobbar på kundcenter:

– Du vet väl att man kan köpa månadskort i appen nu.

– Jo tack, det vet jag men det är 210 kronor dyrare.

Emilie Bramne

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.