Mer variation i musiken, tack!

Musik Artikeln publicerades
Molly Sandén.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Molly Sandén.

Varför spelas det inte mer skånsk musik i P4 Kristianstad, undrar en läsare som har tröttnat på att kanalen spelar samma musik som alla andra.

Jag har fram till nu varit en trogen lyssnare till Radio Kristianstad. Jag vill lyssna till reportage om vad som händer i och omkring Skåne, trafikinformation, väder och annat. Jag vill inte lyssna på reklamkanalerna och musiken de spelar.

Radio Kristianstad har, vad jag tror, lyssnare som är både gamla och unga. Därför borde musikutbudet också vara av blandad karaktär. Som det är nu så låter det nästan som det gör i reklamkanalerna. Det spelas Molly Sandén, Benjamin Ingrosso och Laleh om och om igen. Hur många låtar har ni i ert arkiv egentligen? Det verkar inte vara så många eftersom ni upprepar er hela tiden. Det blir tjatigt! Varför spelas det inte mer skånsk, eller varför inte dansk musik?

En av era reportrar har också ovanan att börja alla meningar med Äääää. Alla ord börjar inte på bokstaven Ä! Det fick jag lära mej redan den dagen när jag började prata. Att höra detta Äääää är också tjatigt. Om jag inte minns helt fel så hade ni på Radio Kristianstad ett inlägg för X antal år sedan där ni spelade upp olika intervjuer där de intervjuade alltid började sina svar nr ett Eeeee. Just för att ni tyckte att detta lät tråkigt spelades det upp. Kanske dags att lyssna på det reportaget igen.... ?

Jag tycker numera att "Tisdagslåten"är en av veckans höjdpunkter för den är rolig att lyssna på och upprepas inte. En del av dessa Tisdagslåtar tål att höras igen. De är ju roliga.

Ni som jobbar med Radio Kristianstad gör för övrigt ett bra jobb med bra variation på det ni tar upp i era program. Men mer variation i musiken skulle göra Radio Kristianstad ännu bättre.

Anita Rosengren

Kristianstad

 

Petra Quiding, kanalchef P4 Kristianstad, svarar:

Tack för att du är en trogen lyssnare och för ditt intresse för musiken. Det är ju en viktig del av vårt utbud som du skriver. Jag kan förstå att vissa låtar kan upplevas som tjatiga om man lyssnar ofta. Av hela vårt stora utbud så är det tio låtar som går varje dag under en period och sen byts dom ut. Det är dom låtar som P4-publiken tycker allra mest om just nu. Vi gör hela tiden musikundersökningar och frågar publiken om dom gillar/inte gillar, tröttnat och så vidare (statistiskt urval i olika åldersgrupper).

Igenkänning är viktigt för vår publik och om vi hela tiden skulle byta ut och spela nya låtar, skulle publiken för sällan få höra dom låtar som man tycker bäst om. Så det är ett medvetet val.

Men vi tar till oss dina synpunkter och jag tänker att såväl skånsk som dansk musik också är viktigt för oss, en del av utbudet är också lokalt, kanske det kunde vara mer. Och vad kul att du gillar tisdagslåten – det gör jag med!

Vi lyssnar ständigt på det vi gör för att innehållet ska vara hörbart och begripligt. Vi har också regelbundna återkopplingar då vi lyssnar på det vi sänt och diskuterar hur vi kan göra saker bättre, det gäller även språket. Vi tar med oss dina synpunkter i det arbetet.

Och hela redaktionen tackar för att du tycker vi gör ett bra jobb och hoppas ändå att du fortsätter lyssna!

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.