Nästan halva Sverige satsar på cannabisindustrin

Privatekonomi Artikeln publicerades
Foto: Richard Vogel

En stor del av våra svenska pensionspengar är placerade i Sjunde AP-fonden, som nu har valt att placera pengar i två av världens största cannabisbolag. Vår förening arbetar mot legalisering av cannabis i Sverige. Även om nu dessa företag verkar i andra länder, så ser vi risken för att de skall påverka Sverige så småningom. Vi önskar därför att Sjunde AP-fonden avyttrar dessa placeringar så snart som möjligt.

Vi har full förståelse för att människor i första hand vill att pensionspengarna ska ge mesta möjliga ränta och utdelning, däremot anser vi det förkastligt att välja företag vars produkter orsakar skador. Så vi vädjar till alla svenskar, sluta se egoistiskt på dina pensionsplaceringar och välj etiskt försvarbara alternativ.

IOGT-NTO 27 Globen i Hässleholm

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.