Nu är de flesta nöjda och stolta

Politik Artikeln publicerades
Dukat för medborgardialog i Östra Göinge.
Dukat för medborgardialog i Östra Göinge.

Slutreplik till Karl-Erik Innala KB 14/3 2019.

Bäste Kalle. Läser i din insändare att du tycker att ledningsfilosofin i Östra Göinge svajar. Jag tänker faktiskt inte ens bemöta ett så dumt påstående. Verkligheten visar tydligt att du har helt fel.

Du skriver att när femklövern tog över styret i Östra Göinge 2011 så var ”bordet väl dukat”. Det är en ny vinkel. I din förra insändare försökte du ju få det till att det är (S)-regeringens förtjänst att Östra Göinge är framgångsrikt. Men båda dessa påståenden faller platt till marken.

Fakta är att när (S) förlorade makten i Östra Göinge 2010 så hade kommunen högre kostnader inom alla verksamhetsområden utom ett, jämfört med snittet för Sveriges 290 kommuner. Göingeborna och de lokala företagarna var bland de mest missnöjda i hela landet. Det kan man verkligen inte kalla för ett ”väl dukat bord”. Tvärtom.

Men femklövern tog tag i utmaningen och efter åtta år av framgångsrikt arbete har Östra Göinge nu lägre kostnader inom alla verksamhetsområden, jämfört med snittet för Sveriges 290 kommuner. Inte nog med det Kalle. Göingeborna, företagarna och kommunens medarbetare har aldrig varit så nöjda och så stolta över Östra Göinge som de är nu.

Patric Åberg (M)

Kommunstyrelsens ordförande,

Östra Göinge

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.