Okritiskt om den nya rondellen

Trafik Artikeln publicerades

Med anledning av den nya rondellen på Vilan kan man i nätupplagan av Kristianstadsbladet den 14 maj läsa att "boende slipper omväg för att korsa säkert", medan pappersupplagan i något försiktigare ordalag tillkännager att "Gående kan korsa säkrare".

default
Foto: Victor Lindstammer
default

Av rapporteringen att döma vill C4 Teknik framställa projektet som en åtgärd som i första hand är till för boendes och gåendes bekvämlighet och säkerhet, men som dessutom har den fördelen att trafikflödet förbättras för bilisterna. Det är uppenbart att rondellen kommer att innebära en förbättring för bilisterna, men vem som helst som gör ett studiebesök på platsen inser att fotgängare och cyklister kommer att tvingas till stora omvägar jämfört med förut.

Det är en fullt legitim åsikt att bilarna bör prioriteras på de övriga trafikanternas bekostnad (även om jag inte delar den), men av någon anledning vill C4 Teknik inte stå för den (öppet). Tyvärr har Kb helt okritiskt tagit till sig C4 Tekniks propagandistiska verklighetsbeskrivning.

Martin Uggla

Kristianstad

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.