Om Gud inte finns - varför vara rädd?

Skolan och kyrkan Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Det är anmärkningsvärt läsa vad komminister Göran Hansson skriver om skolavslutningarna (11/6).

Om det nu finns barn i klassen som har föräldrar som är ateister, varför är det så farligt nämna Guds namn och Guds välsignelse? Om Gud inte finns, så varför reagerar man då?

Men nu finns Gud, annars hade ingen av oss funnits! Guds skapelse vittnar om en Skapare och varje dag får vi uppleva hans skaparkraft.

Varför är man rädd för att Guds välsignelse uttalas över våra barn? Det är ju en så fantastisk gåva att få ta mot, i motsats till mörkrets makter som tycks få verka fritt i vårt samhälle i dataspel, filmer och droger. De onda makterna vill Gud bevara oss och våra barn från.

Ingrid och Arthur Einarsson

Åhus

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.