Peter: ”Mycket klaras upp tack vare övervakningskamerorna”

Jourhavande reporter Artikeln publicerades
Peter är positiv till övervakningskameror och menar att många brott klaras upp tack vare dem.
Foto: Johan Nilsson/TT
Peter är positiv till övervakningskameror och menar att många brott klaras upp tack vare dem.

Övervakningskameror för effektiv brottsbekämpning, recept som är alltför komplicerade och en saknad sjörapport. Något av innehållet i dagens jourhavandespalt.

Ulf vill kommentera ett inlägg i onsdagens jourhavande, där en Kristianstadsbo riktade kritik mot det som väljs ut och kommer med spalten.

– Jag upplever inte alls att det censureras. Jag tycker tvärtom att det är mycket bra med den här ring in-spalten, man kan spontant lyfta luren och kommentera en nyhet.

En Kristianstadsbo tycker att dagens recept, middagsfrid, är för komplicerade.

– Det är dags att slopa det och sätta dit något för vanligt folk. Det är 16-17 ingredienser i varje recept.

Hon efterlyser istället tips på bättre vardagsmat och husmanskost, som går att laga utan att köpa hem halva matbutiken.

– Det finns inte ett enda recept utan vitlöksklyftor. Nu var det tinad renskav och en halv cosmopolitansallad. Det är helt skruvat.

Kristianstadsbladets chefredaktör Jörgen Svensson svarar såhär:

– Jag lovar framföra det till vår leverantör, en fullt rimlig synpunkt.

Peter tittade på debatten mellan justitieminister Morgan Johansson och Vänsterpartiets rättspolitiska talesperson Linda Snecker i Aktuellt på tisdagskvällen.

– Mycket klaras upp tack vare övervakningskamerorna, och de kan också förhindra brott. Lik förbannat står hon i tv och säger att det är inget vi ska ha. Hon säger att jämlikhet ska vara förebyggande, men slutar de skjuta då? Jag tycker att tokvänstern är fel på det.

I tisdagens spalt var en boende på trygghetsboendet vid Utställningsvägen upprörd över att portkoden inte fungerade och att belysningen på parkeringen slås på för sent på kvällen. Nu svarar Victoria Park att problemet med dörren är åtgärdat.

”Koden fungerar som den ska, vi hade Citylåset ute senast igår för att säkerställa att inget problem finns med dörrarna. Belysningen styrs med astrour, vi tittar givetvis över så att allt är som det ska även här” skriver förvaltaren Anna Johnsson i ett mejl.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.