Polarisarna visar IPCC:s inkompetens

Debatt ,

Just dessa dagar visar isarna på polarhaven hur inkompetent ledningen för IPCC är. Den kan inte skilja ”forskare”, som ägnar sig åt verklig vetenskap, från charlataner, som är mest intresserade av att få stora tidningsrubriker. Det senare har ju visat sig vara ett bra sätt att övertyga okunniga politiker om mera anslag, pengar. 

Isen i Arktis skulle försvinna sommaren 2013, men blev i stället mer än 50 procent större än året innan.

I dagarna har den blivit större än samma dag de senaste tio åren med enstaka undantag. Den växer.

Isen runt Antarktis har IPCC inte gärna talat om, eftersom den växt hela den tid som satelliter kunnat mäta dess omfång.

Det har ju motsagt larmen om en katastrofal uppvärmning. För ett år sedan slog den ett dramatiskt rekord för tredje året i följd. Men de senaste månaderna har den börjat krympa och var i september två miljoner kvadratkilometer mindre än fjolårets rekord. Det motsvarar fyra gånger Sveriges yta.

Det är normala svängningar, som erfarna polarforskare enkelt förklarar.

Allt i universum snurrar, gungar och svänger. I Stilla Havet finns en ström som cirkulerar och regelmässigt byter riktning efter ungefär 30 år. När dess varma vatten går mot norr till Arktis, krymper havsisen där. Då går mindre varmt vatten mot söder, så att isen runt Antarktis växer. Dagens rapporter visar att nu har en ny fas om 30 år inletts både i norr och söder. 

IPCC:s ”forskare” förutsäger att havsisen i Arktis skall vara borta sommaren 2040. För det talar bara deras datorsimuleringar, som inte visat sig bättre än gissningar. Snart kommer de nog att oja sig över den minskande isen runt Antarktis. Då vet du att de bara bekräftar sin inkompetens.

I dag finns inga uppmätta fakta som talar för en långsiktig kommande uppvärmning. Verkan av koldioxid på klimatet är så liten att den inte kunnat mätas.

Däremot uppträder solen som i början på 1800-talet, då det var kallt. Det ger hög sannolikhet för några kalla decennier härnäst.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Kristianstadsbladet så godkänner du samtidigt våra regler.

På kristianstadsbladet.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på kristianstadsbladet.se. På tider då Kristianstadsbladets webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på kristianstadsbladet.se

kristianstadsbladet.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på kristianstadsbladet.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Kristianstadsbladet som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.