Rättvis beskattning behövs i hela Sverige

Arne Gunnarsson ,

Hos oss i Landsbygdspartiet oberoende, och hos många andra förnuftiga människor, är upprördheten stor över avslöjandet att 1 035 svenskar har miljardbelopp placerade på konton i skatteparadis på Malta och Luxemburg.

Men ”hallå” vad är problemet? Systemet fungerar ju! När politikerna drog Sverige in i EU, så var det för att vi skulle få fri rörlighet på varor, arbete och kapital. Produkter skulle produceras där det är billigast och pengar skulle få placeras där människor ansåg sig få bäst utdelning på sitt kapital.

Att de då även väger in skattekonsekvenserna i denna bedömning är föga förvånande… ”Tänkte inte på detta”…

Inte heller är det förvånande att det finns fler skatteplanerare i Stockholmsområdet än i hela Norrland. Sverige har nämligen sina egna skatteparadis när man jämför kommunalskatten. Inlandskommunerna – toppat av Dorotea (35,15 kronor) ligger högst och kan jämföras med Solna (29,20 kronor) Danderyd (29,43 kronor), Täby (29,63 kronor).

    Det har ju sagts att lantisar är dummare än stockholmare. Men inte hur dumma som helst. När en duktig entreprenör på landsbygden får en beskattningsbar inkomst på 10 miljoner och inser att han får 500 000:- lägre skatt om han flyttar till Stockholmsområdet så går snart flyttbilen.

    Och väl där så får han/hon snart nya kompisar som berättar om Malta och Luxemburg.

    Landsbygdspartiet oberoende kräver i partiprogrammet: Ut ur EU och rättvis beskattning i hela Sverige!