Regelverket räcker inte, omtanke är vägen framåt

Samhälle Artikeln publicerades

Är vi på väg mot ett samhälle utan mänsklig kontakt och utan förståelse och omtanke? Lajla Rosvall i Kristianstad undrar.

Snabbt svar, lång väntan.
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Snabbt svar, lång väntan.

Har precis ringt till kommunen för att få reda på när trädgårdsavfallet hämtas och fick klart besked på tre sekunder! När jag väl väntat i tjugo minuter. Otroligt men sant. Känns som att sitta i vårdkö, puh!

Och sen snackar man om AI, som en förlösande åtgärd för vård, omsorg och ... Jag tar mig för pannan. Nog är det bättre att möta en människa i luren, på vårdcentralen, på sjukhus, i affären, i kundtjänst och så vidare.

Att vara uppkopplad 24 timmar sju dagar i veckan tar slut på mänsklig energi men blir det strömavbrott sker det abrupt …

Dags att reflektera över hur vi har det i Sverige. Brottsoffer måste bevisa gärningsmannens skuld. Som utsatt, orkar man det? Man måste också själv administrera och göra anspråk på skadestånd. I våra grannländer är det staten som sköter det sistnämnda. Det ska inte gå att neka sig till en friande dom! Domstolar kör över brottsoffer och friar förbrytare.

Terroriståtervändare ska omprogrammeras (går det?) och omhändertas!

Svenska fattiga och pensionärer svälter och går under av undernäring. Det finns ingen plats på äldreboenden och många lider. Får de hjälp? Politikerna hanterar våra skattemedel till nackdel för landets etniska invånare, tyvärr.

Politiker skor sig på skattemedel, som de är förtroendevalda att förvalta! Det sistnämnda gäller inte för alla politiker endast en del giriga, som inte får nog.

Ibland blir jag så trött av att inte regelverket räcker för att lösa våra problem. Det är endast genom förståelse, medmänsklighet och omtanke vi når framåt. Inte genom splittring och att roffa åt sig. Detta blev långt, tack för att du tålmodigt läste igenom allt!

Lajla Rosvall

Kristianstad

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.