S: Nej till höjd maxtaxa i Östra Göinge

Debatt

Vid kommunstyrelsen i vår kommun Östra Göinge senaste sammanträde behandlades ett ärende om avgiftshöjningar inom vår äldreomsorg.

En majoritet bestående av femklövern och Sverigedemokraterna ställde sig bakom förslaget om avgiftshöjningar.

Vi Socialdemokrater yrkade avslag på ärendet, då vi anser att i dagsläget finns inget behov av riktade avgiftshöjningar mot våra äldre i behov av omsorg.

Den beräknade kostnaden för en utebliven avgiftshöjningen är 480000 kr, en kostnadsökning vi kunde hantera galant inom vår totala ekonomi om viljan fanns.

Även om avgiftsdelen är en liten del i finansieringen av vår välfärd, så anser vi Socialdemokrater att den ska vara så låg som möjligt.

I ärendet redovisas att äldre med stort omsorgsbehov kan få en höjning med 210 kr/månad om den föreslagna avgiftshöjningen går igenom.

Att ge våra äldre mindre pengar kvar i plånboken genom omotiverade avgiftshöjningar anser vi Socialdemokrater vara fel.

Socialdemokraterna Östra Göinge.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Kristianstadsbladet så godkänner du samtidigt våra regler.

På kristianstadsbladet.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på kristianstadsbladet.se. På tider då Kristianstadsbladets webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på kristianstadsbladet.se

kristianstadsbladet.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på kristianstadsbladet.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Kristianstadsbladet som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.