Så sparar man miljön – och pensionärerna

Äldrevård Artikeln publicerades
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Politiker tänk om när det gäller hur människor (pensionärer) och miljön påverkas, skriver 88-årige Helge Olsson, Kristianstad, som har ett förslag.

Jag har ett förslag som gör att det blir bättre för pensionärer. Ordna enkla enkla boenden, till exempel cirka 30 kvadratmeter som Charlottesborgshemmet har. Ett stort rum och en handikapptoalett plus dusch och ett litet pentry. Ett stort dagrum där man kan servera mat och som samtidigt kan vara ett dagrum när det inte serveras mat.

Dessutom ska det finnas sjukvårdspersonal och tillgång till läkare vid behov.

Det skulle spara miljön och alla färdtjänstbilar som kör runt med pensionärer till vårdinrättningar,. Pensionärerna kan ibland sitta i flera timmar i väntrum på vårdcentral och lasarett.

Många pensionärer skulle må bättre av att slippa gå ut i kyla och regn och dessutom om man är handikappad, har svårt att gå.

Helge Olsson

Kristianstad

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.