Sälarna ska skjutas för att de stjäl sin egen mat!

Debatt ,

Naturvårdsverket tillåter skyddsjakt på totalt 945 sälar i hela landet. Anledningen till skyddsjakten är enligt Naturvårdsverket att sälarna skadar fiskeredskap och snor åt sig fångsten.

Djurens Parti ställer sig då frågan: Vem är det egentligen som stjäl maten från vem? Vad är det som säger att människan har mer rätt till fisken än sälen? Till skillnad från sälar har vi människor en mängd av vegetabiliska livsmedel att tillgå. Det känns lite absurt att tänka sig att människan kan ta sig rätten att döda en annan kännande varelse bara för att den lever i enlighet med sin natur. Men, vi ser samma sak hända om och om igen – varg, lodjur, vildsvin och så vidare.

Att skjuta 40 sälar i Stockholm kan för somliga ses som en petitess i sammanhanget, men människan tar sig i många avseenden allt för stora friheter mot djur som vi anser skadliga. Frågor som den här är något som fullständigt nedprioriteras av regering och riksdagspartier. Detta vill vi i Djurens parti ändra på! Läs mer om oss och vår politik på vår Facebook sida samt på hemsidan, www.djurensparti.se.

Styrelsen, Djurens parti

(Therese Ericsson, Magnus Irestig, Marie-Louise Wihlborg, Annelie Bondesson, Ingrid Lydmark, Johannes Vigmo)

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Kristianstadsbladet så godkänner du samtidigt våra regler.

På kristianstadsbladet.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på kristianstadsbladet.se. På tider då Kristianstadsbladets webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på kristianstadsbladet.se

kristianstadsbladet.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på kristianstadsbladet.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Kristianstadsbladet som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.