Sälarna ska skjutas för att de stjäl sin egen mat!

Debatt ,

Naturvårdsverket tillåter skyddsjakt på totalt 945 sälar i hela landet. Anledningen till skyddsjakten är enligt Naturvårdsverket att sälarna skadar fiskeredskap och snor åt sig fångsten.

Djurens Parti ställer sig då frågan: Vem är det egentligen som stjäl maten från vem? Vad är det som säger att människan har mer rätt till fisken än sälen? Till skillnad från sälar har vi människor en mängd av vegetabiliska livsmedel att tillgå. Det känns lite absurt att tänka sig att människan kan ta sig rätten att döda en annan kännande varelse bara för att den lever i enlighet med sin natur. Men, vi ser samma sak hända om och om igen – varg, lodjur, vildsvin och så vidare.

Att skjuta 40 sälar i Stockholm kan för somliga ses som en petitess i sammanhanget, men människan tar sig i många avseenden allt för stora friheter mot djur som vi anser skadliga. Frågor som den här är något som fullständigt nedprioriteras av regering och riksdagspartier. Detta vill vi i Djurens parti ändra på! Läs mer om oss och vår politik på vår Facebook sida samt på hemsidan, www.djurensparti.se.

Styrelsen, Djurens parti

(Therese Ericsson, Magnus Irestig, Marie-Louise Wihlborg, Annelie Bondesson, Ingrid Lydmark, Johannes Vigmo)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.