SD inget alternativ att rösta på för pensionärer

Debatt

Replik till Göran Carlson FI eller SD - pensionärens svåra val Kb 19/4.

Pensionärsaktvisten Göran Carlson vill göra gällande att det är endast SD och FI som är alternativet för den som vill gynna fattigpensionärer och ta bort den orättvisa pensionärsskatten.

Jag vill bara påminna Göran Carlson om att det var SD som röstade ner regeringen Löfvens budget 2014. Detta medförde att pensionärerna fick vänta ytterligare ett år innan den S-märkta regeringen kunde genomföra förbättringar för de allra fattigaste pensionärerna.

Nu kommer regeringen Löfven i höstbudgeten att utradera hela skillnaden i skatt för alla pensionärer med en inkomst under 14 000 kr och löntagare med samma inkomst. Denna budget hotar SD att rösta ner och SD vill nu för andra gången rösta mot ett förslag som skulle förbättra situationen för fattigpensionärerna.

Förslaget innebär även att alla pensionärer upp till 30 000 kr skulle få reducerad skatt jämfört med nu. Utöver borttagande av den orättvisa pensionärsskatten har regeringen Löfven förbättrat för de allra sämst ställda pensionärerna med ett förbättrat bostadsbidrag.

SD deklarerar nu att de avser att rösta på Moderaternas budget. M avser att införa ett sjätte jobbskatteavdrag och detta innebär som alla förstår att skillnaden mellan pensionärsskatt och löntagarskatt kommer att öka ännu mer. Den som har insikt i SD:s handlande i pensionärsfrågan inser lätt att den som vill förbättra för fattigpensionärerna definitivt inte ska rösta på SD.

Irene Ludvigsson

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Kristianstadsbladet så godkänner du samtidigt våra regler.

På kristianstadsbladet.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på kristianstadsbladet.se. På tider då Kristianstadsbladets webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på kristianstadsbladet.se

kristianstadsbladet.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på kristianstadsbladet.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Kristianstadsbladet som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.