Ska hyresgästerna sköta snöröjningen?

Debatt Artikeln publicerades
Bristande snöröjning upprör en Bromöllabo.
Foto: JOHANNA WALLIN
Bristande snöröjning upprör en Bromöllabo.

Nu har ju Bromöllahem haft de snabbutbildade fastighetsskötarna via arbetsförmedlingen ett stort antal månader så nu är det inga problem att presentera kostnadsjämförelse, skriver Bromöllabon Kerstin Vigård.

Fastighetsskötsel

Jag som hyresgäst kan verkligen jämföra.

ISS skötte snöröjningen ypperligt. Behövde det snöröjas en helg, så gjordes det. Och ingen halvmesyr utan även varenda gångväg till banvallen röjdes, parkeringsplatser, planen mellan carportarna. Inte tal om att hyra in en utomstående.

Och nu. Efter påtryckning från mig på måndagen kom en halvhjärtad snöröjning. En anställd inom Bromöllahem skulle kontakta mig och på den vägen är det.

Jag vill veta en gång för alla att är det hyresgästerna som själva som skall snöröja.

Klippa gräs ... återigen hyrs tjänsten när ISS skötte det helt själva.

2017 var en målningssommar när en massa personer sprang runt och duttande lite här och där så hela sommaren var en enda sommar när plötsligt dök det upp en person som skulle måla en liten bit där och där. Fanns definitivt ingen logistik. Slutligen blev de färdiga och så småningom blev det snö.

Då kom en kvinna och skulle snöröja med den lilla gula traktorn. Vad händer... jo hon långrepar två nyrenoverade sopdörrar och ett dörrfoder. Är anmält men Bromöllahem har inte åtgärdat. Det är dokumenterat så det skall inte drabbas hyresgästerna.

Vad jag vill ha är från bokföringen är vad har era snabbutbildade fastighetsskötare kostat att jämför mot ISS. Det är nämligen verkligen intressant att jämföra inhyrd mot egen. ISS var nämligen för det mesta en person.

Eftersom snöröjningen var under all kritik är jag också mycket intresserad av hur Bromöllahems försäkringar är tecknade och villkor. Jag trillade där ni struntat i att snöröja och ni skall vara glada att jag inte bröt något och att jag inte tappade hundkopplet så att hunden hade kunnat komma ut på Axeltorpsvägen och blivit överkörd och dödad.

Kerstin Vigård

Bromölla

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.