Skäms politiker, skäms på er…

Debatt ,

Härom dagen fick vi veta att 255 000 svenskar är fattigpensionärer med inkomster som ligger under EU:s fattigdomsgräns.

Troligtvis är det minst lika många som ligger strax över eller nära gränsen. Vi har kanske en halv miljon pensionärer som har dåliga pensioner trots att de arbetat många, många år. Jag är ganska säker på att huvuddelen av dessa fattiga pensionärer är kvinnor.

Ni politiker, varför gör ni inget? Ta bort skatter eller höj pensionerna. Det lär inte kosta mycket, för då ni ger till de som har minst pengar blir det direkt konsumtion och då vet vi att det mesta omgående kommer tillbaka som skatter.

Det enda riktiga förslag jag hör är regeringens tanke att göra det dyrare att anställa pensionärer, eller få de att fortsätta att jobba efter pensionen. Ni vill alltså ta ännu mer från pensionärerna!

    Alla partier verkar ointresserade av pensioner. Här om dagen fick Magdalena Andersson frågan i Aktuellt när gör ni något åt pensionärerna? Mycket svävande svar typ under mandatperioden. Programledaren frågade då varför kan ni ge svar i försvarsfrågor mm men inte i pensionsfrågan? Ytterligare ett svävade svar.

    För flera småpartier är detta en ickefråga, deras väljare är inte fattigpensionärer, men ni som är Socialdemokrater och Moderater. Ta tag i frågan nu. Inte senare. Detta är ju bland annat en mycket stor väljargrupp som ni håller på att tappa. Är de tappade kommer de kanske inte tillbaka.

    Gäller då detta bara våra rikspolitiker. Inte på något sätt. Ni lokalpolitiker har stort ansvar, bland annat genom er position i partierna. Gör något nu, eller skäms ännu mer.

    Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.