Skolbarnen betalar biljetter

Produktion. ,

I en ledare i Kristianstadsbladet (13/4) skriver Lars Kriss att några forskare funnit att produktionen ökar med ungefär 40 procent om avståndet till närmaste flygplats halveras.

Må så vara. Det kan inte vara kommunerna som ska betala denna produktionsökning. I vart fall inte, som i Kristianstads kommun, med svag ekonomi. Där man drar ner anslagen till skolbarnens mat men höjer stödet till flygplatsen i Everöd. Det betyder att skolbarnen får betala bland annat Absolut Companys flygbiljetter så den franskägda brännvinsproduktionen i Åhus kan öka.

Åke Nyholm, Everöd

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.