Smärtpatienter i nordöstra Skåne glöms alltid bort

Debatt ,

Torsdagen 4 oktober blev jag uppringd av en mycket upphetsad underhuggare från herr Fritzons stab på Region Skåne.

Han ropade i luren: I dag klubbar Regionen om att tillsätta 10 miljoner för att öppna ännu en mottagning i Skåne.

Detta blir då Vita Villan i Helsingborg…

Ja, det låter ju bra. Eller hur? Men vid spårning på Internet så kan man ju se att Vita Villan i Helsingborg ÄR i drift. De har bara sedan sommaren 2017 haft en så kallad paus i verksamheten efter att Försäkringskassan har fryst alla beställningar på försäkringsmedicinska utredningar…

Jaha. Vi måste med andra ord gå via Försäkringskassan för att få en remiss. Och inte via vår vårdcentral, eller?

De här 10 miljonerna är enbart 20 procent av 50 miljoner. Resterande 40 miljoner ska gå till psyk- och tandvård.

Men, (ja, det finns visst MÅNGA men här) detta gäller om man läser på Regionens hemsida ENBART om det fria valet tas bort.

Tyvärr glömmer Fritzon och gänget än en gång bort Kristianstad och nordöstra Skåne . Det mesta av kakan går ju hela tiden till området södra Skåne. Spelar ingen roll vad eller vilket man tittar på. När den politiska piskan viner. Då är det ALLTID nordöstra Skåne som får rappen som svider värst!

Man kan då tolka detta som ren kommunism. ” Ni får välja vilken färg ni vill. Bara ni väljer den svarta färgen ”

Jag ställer gärna upp på en öppen debatt där jag som MMS-patient, en läkare och Henrik Fritzon möts öga mot öga.

För då herr Fritzon, som inte vill veta av oss smärtpatienter, skulle det vara roligt att se och höra hur han själv agerar och gör om han råkar drämma släggan över sin tumme.

Siffran 4 200 MMS-patienter år 2015 lär ju inte vara mindre i dag 2017. Frågan är dock hur många som har slängt in handduken. Eller idag får sina läkemedel hemskickade via Internet?

En sak ska du veta herr Fritzon  - ja, alla andra politiker med – så länge ni håller på att jäklas med oss MMS-patienter så kommer vi att jaga er med blåslampa för att få den vård och hjälp vi behöver.

Palle Olsen

en mycket besviken smärtpatient i Kristianstad

PS. Henrik Fritzon, du får själv bestämma när och var vi ska mötas i en debatt. Jag lovar att jag kommer. Gör du herr Fritzon? DS .